Οι εύκαμπτες ταχυκίνητες πόρτες είναι κατάλληλες για βιομηχανικούς χώρους και αποθήκες, όταν η διακίνηση είναι συχνή και επιθυμούμε ο χρόνος που μένει ανοιχτή η πόρτα να είναι σύντομος. Η επαφή με τον έξω χώρο είναι σύντομη και έτσι επιτυγχάνετε μικρή απώλεια σε θερμότητα ή ψύξη και προστασία από έντομα, πουλιά, σκόνες κτλπ.

Όλες οι ταχυκίνητες πόρτες και ταχυρολά μπορούν να ενεργοποιηθούν με διάφορους τρόπους π.χ. φωτοκύτταρο, ασύρματο τηλεχειρισμό, ραντάρ μαγνητικό βρόγχο κλπ. Επίσης συνδέονται εύκολα και συνεργάζονται με άλλους αυτοματισμούς του εργοστασίου.

taxyrolaa-1

Ταχυπόρτα καθέτου κίνησης τύπου "Ε2"

E2

 Η πόρτα Ε2 αποτελείται από μεταλλική κατασκευή σε σχήμα Π και το εύκαμπτο ανθεκτικό φύλλο. Τα κατακόρυφα μέρη αποτελούν τα κανάλια μέσα στα οποία κινείται το εύκαμπτο φύλλο-κουρτίνα. Στο επάνω οριζόντιο τμήμα υπάρχει ο μηχανισμός κίνησης. Στις ακμές των καναλιών υπάρχει βουρτσάκι που μειώνει την τριβή της κουρτίνας. η ταχυπόρτα Ε2 κατασκευάζεται για μικρά και για μεγάλα ανοίγματα.

Η κουρτίνα διπλώνεται σαν φυσρμόνικα κάτω από τον μηχανισμό κίνησης με την βοήθεια δυο ή τριών ιμάντων ανύψωσης. Το εύκαμπτο φύλλο αποτελείται από πολυεστερικό ύφασμα επικαλυμμένο με βραδύφλεκτο PVC, υπάρχει δε η δυνατότηα επιλογής ορισμένων χρωμάτων. Σε κατάλληλες υποδοχές του υφάσματος τοποθετούνται μεταλλικοί ράβδοι που προσδίδουν αντοχή στην ανεμοπίεση. Μπορούμε να κατασκευάσουμε πόρτες τύπου Ε2 οι οποίες να αντέχουν ταχύτητα ανέμου έως 130km/h (κλάση 3 κατά EN 13241-1:2003).

Στην βασική της έκδοση η ταχυπόρτα Ε2 έχει μια σειρά διαφανή παράθυρα (με δυνατότητα προσθήκης επιπλέον σειρών), τερματικούς διακόπτες, δύο ζεύγη φωτοκύτταρα ασφαλείαςπου αντιστρέφουν το κλείσιμο της πόρτας αν κάποιος προσπαθήσει να διέλθει κατά την στιγμή του κλεισίματος, ηλεκτρικό πίνακα ελεγχόμενο από PLC και ενεργοποιείται με μπουτόν. Επίσης, για επιπλεόν ασφάλεια, μπορεί να τοποθετηθεί ακμή ασφαλείας η οποία αντιστρέφει την κίνηση όταν το εύκαμπτο φύλλο ακουμπήσει κάποιο εμπόδιο.

Η πόρτα κλείνει αυτόματα μετά από ρυθμιζόμενο χρόνο. Η ταχύτητα ανοίγματος και κλεισίματος είναι περίπου 0,8-1,0m/s . Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή βλάβης η πόρτα μπορεί να ανοίξει χειροκίνητα με την χρήση ειδικού κλειδιού/μανιβέλας.

Ταχυπόρτα καθέτου κίνησης τύπου Classic-Economy

ECO

Η πόρτα αποτελείται από πλαστικοποιημένο ύφασμα το οποίο κινείται σε κατακόρυφα κανάλια και τυλίγεται ρολό στο άνω μέρος πόρτας. Η κατασκευή της είναι απλούστερη και οικονομικότερη της E1 η δε αντοχή της σε ανεμοπίεση μικρότερη. Είναι κατάλληλη για μικρές πόρτες πλάτους έως 2m και ύψους έως 3m.

H πόρτα ελέγχεται από ηλεκτρονικό πίνακα. Εχει φωτοκύτταρα που αντιστρέφουν το κλείσιμο της πόρτας αν κάποιος προσπαθήσει να διέλθει κατά την στιγμή του κλεισίματος. Στην βασική έκδοση η πόρτα ενεργοποιείται με μπουτόν και κλείνει αυτόματα μετά από ρυθμιζόμενο χρονικό διάστημα.

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή βλάβης η πόρτα μπορεί να ανοίξει χειροκίνητα με χρήση ειδικού κλειδιού/μανιβέλας.

Η ταχύτητα ανοίγματος και κλεισίματος είναι περίπου 0,7m/s .

Ταχυπόρτα καθέτου κίνησης τύπου "Ε1"

E2

Η πόρτα αποτελείται από πλαστικοποιημένο ύφασμα το οποίο κινείται σε κατακόρυφα κανάλια και τυλίγεται σε ρολό στο άνω μέρος της πόρτας. Το ύφασμα φέρει θήκες με μεταλλικές βέργες που προδίδουν αντοχή σε ανεμοπίεση. Είναι κατάλληλη για πόρτες πλάτους έως 3m και ύψους έως 4m.

H πόρτα ελέγχεται από ηλεκτρικό πίνακα PLC. Υπάρχει ειδικό τερματικό για τον έλεγχο κίνησης στο άνω κάτω μέρος, φωτοκύτταρα και ακμή ασφαλείας που αντιστρέφουν το κλείσιμο της πόρτας αν κάποιος προσπαθήσει να διέλθει κατά την στιγμή του κλεισίματος της πόρτας ή εμποδίσει το κλείσιμο της πόρτας. Στην βασική έκδοση η πόρτα ενεργοποιείται με μπουτόν και κλείνει αυτόματα μετά από ρυθμιζόμενο χρονικό διάστημα.

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή βλάβης, η πόρτα μπορεί να ανοίξει χειροκίνητα με χρήση ειδικού κλειδιού/μανιβέλας. Η ταχύτητα ανοίγματος και κλεισίματος είναι περίπου 0,8m/s .